CEO

CiviL Engineering Official CLub
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Top posters
hapi (787)
 
anip (638)
 
JessicaJesus (357)
 
fizul_kazuma (275)
 
Green tea (235)
 
aesh11 (220)
 
DozerJaat (217)
 
aMoy (57)
 
lizzie (24)
 
taragang_saru (7)
 
Latest topics
» jusT starting
Wed Feb 16, 2011 2:23 am by aesh11

» berikan cadangan anda
Mon Oct 25, 2010 2:33 pm by winli

» SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN
Tue Nov 03, 2009 10:01 am by anip

» Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri!!!
Fri Sep 25, 2009 2:08 am by soy_bean

» Beza Antara Air dan Coke
Wed Sep 23, 2009 9:11 am by aMoy

» Jadual Waktu Tahun 3 SEmester 1 2009/2010!!
Sat Aug 15, 2009 10:43 am by anip

» ..gelang kristal and mutiara..
Wed Aug 12, 2009 6:39 pm by aesh11

» PENDRIVE BILA BUKA DIA KELUAR OPEN WITH.
Tue Jul 28, 2009 10:32 am by aesh11

» Fakta disebalik lagu Samson-KEnagan Terindah
Mon Jul 27, 2009 7:34 pm by hapi

Poll
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 47 on Mon Oct 21, 2013 6:12 am
December 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar

Share | 
 

 Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki

Go down 
AuthorMessage
hapi
Moderators
Moderators
avatar


PostSubject: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 6:39 pm

Paparan saya, Tafsiran anda...
Just for release tensionn..!!!
Dont take seriously...
Jika anda mahu MEMAHAMI lelaki, cuba lah baca sampai habis...
Lelaki ini boleh diibaratkan seperti seekor KUCING JANTAN.
MENGAPA?.........

Sila scroll ke bawah:


1) Kucing jantan suka dibelai.

~ Ya, memang lelaki suka sangat dibelai oleh perempuan, tak kira la awek ke, isteri ke, ibu ke...

Memang mereka suka dibelai tetapi AWAS, mereka mungkin akan mencakar anda jika anda mengasarinya. Jadi

berlembut la dengan lelaki. Mereka tak suka yang wanita kasar.



2) Kucing jantan kuat makan & cepat lapar

~ Kucing memang kuat makan & akan mudah menjadi cepat lapar. Jadi, paham ajelah, bukan setakat makanan

sehariannya aje yang perlu dijaga, "makanan" batinnya juga perlu dicukupkan. Jadi, jagalah makan minumnya.

Seorang suami suka masakan isterinya. Kepada yang bertitle Girlfriend, belajarlah masak dari sekarang. Yang

bertitle isteri, masak lah untuk suami jika tidak mahu dia mencari lain. Jika tak tahu, belajarlah. Tak sia-sia kalau

tambah ilmu rumahtangga ni.



3) Kucing jantan kuat tidur

~ Lelaki memang kuat tidur (tp ada juga yang jenis tak kuat sngt, tp bilangannya amat sikit). Dan kerana itu,

bagilah peluang kepada lelaki untuk tidur secukupnya, jika tidak, ada yang akan mengamuk lebih teruk lagi jadi

seperti kucing, kucing... dia tidak akan mengamuk tetapi akan beralih tempat tidur. Anda mahu suami anda beralih

tempat tidurnya ka???? Jadi, jangan kacau time dia tidur.


4) Kucing jantan kuat merayap

~ Lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah). Mereka gemar merayap & melepak, selalunya dengan kawan2 (ni

tak sama dengan kucing). tetapi sebagai penjaga kucing, selalunya kita akan melepaskan kucing kita keluar,

kerana kita tahu dia akan pulang sendiri. Begitu jugak lelaki. Agak sama kan???

TETAPI, jika kucing mahal/baka baik, selalunya kita akan mengurungnya di dalam sangkar kan. Cuba kita

lepaskan dia, confirm dia akan lari sebab dah jumpa kebebasan. Kesimpulannya, janganlah "kurung" lelaki.



5) Kucing jantan mahal/baka baik makan Friskies, kucing jantan kampung makan ikan lauk nasik

~ Sama cam lelaki, ada lelaki tastenya camni, ada lelaki tastenya camtu. Kita kena faham taste lelaki itu dahulu,

sebelum kita buat satu relationship dengan dia. Kite kena saling memahami.



6) Kucing jantan tak suka dipaksa

~ Ermmm, ni memang sangat2 betul. Sama cam lelaki, lelaki ni amat pantang dipaksa. Dia paksa tak ape, (tengok

kucing, dia akan mengiow kat tuannya selagi tak dapat makanan). Macam kucing, kita takleh paksa dia tidur,

takleh paksa dia makan & takleh peluk dia dengan paksa. Nanti kena cakar babe!!! Janganlah memaksa lelaki.

Bagi space kat dia tp dalam masa yang sama pantau. Jangan sampai dia main kayu 3 plak.



7) Kucing jantan ada perasaan ingin tahu (curiosity)

~ Kalau kucing suka melihat benda-benda pelik dan lari untuk memegangnya, samalah dengan lelaki. Mereka suka

mencuba benda yang baru dan benda yang tak pernah mereka rasa. Tengok sahaja Mat Gian, lebih 85% adalah

org lelaki. Lelaki ni kan ada otak kan.... Lu pikirlah sendiri mana yang baik dgn yang buruk kan.



Cool Kucing jantan akan merebut kawasan mereka

~ Ini selalu dalam kes lelaki samseng la ataupun Along. Nak rebut2 kawasan. Mereka nak tunjuk ego mereka. Biasa

lah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!



9) Kucing jantan ada yang ego/buat bolayan kat tuannya/org sekeliling

~ Kucing juga ada ego mereka. Tengok kalau kita panggil ia, "miow, miow mari sini", (kalau time ia tak lapar),

mampus ia nak datang kat kita. (lainlah kalau memang kucing tu dengar kata/educated). Kalu kita kejar, ia akan

lari. Macam lelaki jugak, makin dikejar, makin dia nak lari dari kita. Nama pun lelaki, mereka takkan nak tunduk,

lebih2 lagi kepada perempuan. For sure anda kenal lelaki anda, guna la bermacam cara untuk lembutkan hati

mereka. Tapi bukan minta mereka tunduk dengan kita ya.. Mereka perlu dihormati.



10) Kucing jantan takkan pernah setia kat seekor kucing betina

~ Kalau diikutkan ini tak berapa sama, tp ada persamaannya. Ikut kajian, hampir 78% (berdasarkan majalah Cleo

keluaran bila ntah), lelaki takkan akan kahwin dengan girlfriend pertama dia (PLS NOTE : secara specificnya bukan

cinta pertama tp first girlfriend pertama dia). Begitu juga dengan lelaki yg modern (of coz) dan bkn yang

conservative, selalunya tidak akan berkahwin dgn first girlfriend dia. Tetapi ada juga la species lelaki yang

memang setia pada yang satu dari girlfriend pertama & jenis tak nak tukar-tukar girlfriend/isteri (yang tu tak

ikut perangai kucing la).

afro afro afro bounce bounce

_________________
no one know me better than my self,terimala diri ini seadanya...
Back to top Go down
View user profile
Green tea
SENIOR CEO
SENIOR CEO
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 6:47 pm

give up aku membaca...terlalu panjang n...meyakitkan mata... Sleep Sleep
Back to top Go down
View user profile
hapi
Moderators
Moderators
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 6:51 pm

hahahaa..pnt ko bca??? cian... spttny ak smpn skit jak kn..hehehe... bounce bounce bounce afro study

_________________
no one know me better than my self,terimala diri ini seadanya...
Back to top Go down
View user profile
aesh11
SENIOR CEO
SENIOR CEO
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 7:07 pm

"Lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah). Mereka gemar merayap & melepak, selalunya dengan kawan2 (ni tak sama dengan kucing)."

haah n kepada laki org sila2 laa bantu isteri mnguruskan anak2 drumah..jgn dok melepak ngan kwn2 je..sian laa kt isteri..

byk yg btl dr artikel ni..tp bg ak bkn pmpn je kne fhm sikap n men needed..laki pn kne laa fhm pmpn..buat ap2 pn berpada2..

laki perlu pemahaman dr pmpn..
n pmpn sgt perlukan perhatian dr laki..
itu yg pasti..
Back to top Go down
View user profile
Green tea
SENIOR CEO
SENIOR CEO
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 8:58 pm

yups yups..betul tu aimi.... bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
hapi
Moderators
Moderators
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 9:43 pm

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes no komen..btl2... everything must give and take...hehehe

_________________
no one know me better than my self,terimala diri ini seadanya...
Back to top Go down
View user profile
aesh11
SENIOR CEO
SENIOR CEO
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Thu Apr 09, 2009 11:37 pm

uiks..no komen??
mmg dlm relationship ni kne ad gv n take..
bkn sorg dok gv n sorg lg sng2 take..
tp prasan atau x, lelaki sgt ske pmpn dgr ckp dia..
~laki lh wt,pmpn xlh~
np ek??komen anda kaum lelaki??
Back to top Go down
View user profile
anip
Admin
Admin
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Fri Apr 10, 2009 12:32 pm

hahahahah a terasa aku baca artikel nie opsssssssssss huhuhuhuhuhuh Crying or Very sad

_________________


SEgAlanyA BerMUla DisiNI......... My LifE........ CEO CivIl ENgeNEerINg OffIciAL CluB
Back to top Go down
View user profile
hapi
Moderators
Moderators
avatar


PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   Fri Apr 10, 2009 2:53 pm

emm..komen ku sng jak... sbb ppuan nnti bkal jd sorg isteri, so sbg sorg istri kna la dgr ckp suami...syurga ppuan kn dbwh kaki suami, klu la suami dh murka , nah kn sush istri... lgpn kn llk ni lbi kpd sorg pemimpin, dlm kluarga, msyarakat tau mna2 la. tp mmg btl dua2 phak pn kna la give n take.heehehe, nnti ak akn pos lg la artikel yg bkenaan ya aesh11..hehehe afro afro afro lol! lol! Razz

_________________
no one know me better than my self,terimala diri ini seadanya...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki   

Back to top Go down
 
Persamaan Sikap Antara Kucing & Lelaki
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Perbezaan antara GTS dan VTS
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
» kymco downtown 200i

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CEO  :: CEO ROHANI :: Motivasi diri-
Jump to: